Udenrigsministeriet / Ministry of Foreign Affairs of Denmark logo

Jobs til Afrikas unge: Flere og bedre faglærte. Kom til virtuel debat


Dato og tid

Onsdag d. 30. september 2020 kl. 14:00 til 15:30

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 30. september 2020 kl. 14:00

Sted

Industriens Hus, H. C. Andersens Blvd 18, 1553 København Industriens Hus
H. C. Andersens Blvd 18
1553 København

Jobs til Afrikas unge: Flere og bedre faglærte. Kom til virtuel debat


Med Udviklingsminister Rasmus Prehn og journalist Felix Smith

Hvordan kan vi skabe bedre faglige uddannelser og jobs til det stigende antal unge på det afrikanske arbejdsmarked? Udviklingsminister Rasmus Prehn er vært for arrangementet i Industriens Hus. Debatten styres af journalist Felix Smith.

Afrika er verdens yngste kontinent. De mange unge skal skabe Afrikas fremtid – men mange af dem mangler job og muligheder. Der kommer 12 millioner ind på arbejdsmarkedet hvert eneste år, men der skabes kun 3 millioner jobs. COVID-19 har kun gjort situationen værre. Det skal der gøres noget ved, og Danmark kan gøre en forskel!

En af løsningerne er flere og bedre faglærte. De kan skabe jobs og bidrage til udvikling på kontinentet. Derfor nedsatte udviklingsminister Rasmus Prehn i foråret 2020 en taskforce for jobskabelse og faglærte, som består af en række af Danmarks eksperter på området fra både virksomheder, fagbevægelsen, erhvervsorganisationer, civilsamfund og uddannelsessektoren. De har undersøgt hvilke udfordringer, der er særligt vigtige at løse for at skabe anstændige jobs og uddanne flere faglærte i Afrika. Den 30. september præsenterer de resultaterne i en ny hvidbog.

Hør om resultaterne af taskforcens arbejde og vær med i debatten om, hvordan faglige uddannelse og job kan være med til at skabe fremgang i Afrika sammen med virksomheder, lærlinge, der har været i Afrika, og afrikanske frontfigurer på området. Udviklingsminister Rasmus Prehn og international direktør i Dansk Industri Thomas Bustrup i Dansk Industri indleder og vil også deltage i diskussionen.

Program udsendes forud for arrangementet.

Praktisk information

Arrangementet foregår på dansk. Tilmeld dig for at modtage link til virtuel deltagelse, ekstra information og hvidbogen.
Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Udenrigsministeriet / Ministry of Foreign Affairs of Denmark
Ministry of Foreign Affairs, Denmark
Tlf: 33920000
um@um.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Udenrigsministeriet / Ministry of Foreign Affairs of Denmark
Ministry of Foreign Affairs, Denmark
Tlf: 33920000
um@um.dk